Soave DOC

ZPĚT

Procedura: jakmile je bílé hrozno odděleno od vinné révydochází k jemnému drcení plodů a odtud jsou drcené plody dopraveny přímo do fáze lisu a následně zchlazeny, aby se pozastavil začátek fermentace, který umožňuje extrakci odrůdového aroma a to bez zvýšení přirozené kyselosti hroznů. Série čiření, filtrace a následná úprava pak vede k zrození krystalově-jasného bílého vína.

Charakteristika: harmonická kyselost

Tip na podávání: 10 - 12°C, sklenice typu "tulipán". Určeno pro kulinářskou kuchyni, málo strukturovanou: mořské plody, vejce, omáčky, bílé ryby. Nicméně je velmi příjemné vychutnat si tento druh vína i bez konzumace pokrmu, lze jej označit jako "meditační víno". 

Odrůda: Garganega, Trebbiano di Soave
Objem: 0,75l

Alkohol: 12 % 

Cena:  150,-