Příspěvky

Ochutnávka Pizza a Prosecco

Foto: Ochutnávka vína Amarone della Valpolicella

Při březnové ochutnávce se v Aggeu představilo nové vinařství Valpantena a předvedlo se vskutku v plné parádě. Ochutnali jsme dokonce pět druhů vína, dvě bílá a tři červená.
První z řady se podávalo bílé Soave, které hosty okouzlilo nejen svou příjemnou chutí, ale i cenou. Není tedy divu, že se během večera všechno vyprodalo.
K nejlepšímu vínu Amarone se podávaly fantastické lasagne, které nikoho nemusely pobízet k pochvale.

Nová prodejna!

Ochutnávka vína Amarone della Valpolicella

Foto: Ochutnávka vín s brešským špízem

Popíšu vám, jak vypadala v Aggeu sobota 27. února: už od rána se chystal brešský špíz, celkem z osmi druhů masa.
Na čtyři tyče, jejichž konce uzavírala patka rohlíku, se postupně se napichovalo a prokládalo křepelčí, perliččí, králičí, vepřová kotleta, krkovice, kuřecí prso a stehno. Proto, aby maso nevysychalo, se občas vkládal i plátek slaniny.
Přístroj, kde se špíz peče, je uzavřená pícka, do níž se přídávají žhavé uhlíky a maso se pomalu peče, cca po dobu pěti hodin. Nahoře se nevelkými otvory maso stále polévá máslem, aby bylo hezky šťavnaté. Takto upravená pochoutka se pak podávala s polentou a vínem Blasi Bertanzi. Ale abych nepředbíhal…
Hostilo uctilo vinařství BLASI ze střední Itálie. Na úvod se ochutnávalo bílé Rogaie se 14,5 % alkoholu. Výborné a silné víno, které zabodovalo u spousty ochutnávačů :-) Pokračovalo se už jen víny červenými a první na řadě byla Regghia. Lehčí červené víno, velice oblíbené, protože se příjemně pije na posezení s přáteli. Další víno bylo již zmíněné Bertanzi, u kterého se podával brešský špíz a kašovitá polenta. Zanedlouho nato následovalo ještě víno Impronta, které si náramně vychutnají milovníci těžších vín.
Příští ochutnávka se koná 18. března 2016 a já už se moc těším, copa zajímavého nám připraví? :-)

Ochutnávka vín s brešským špízem

DŮLEŽITÉ: Počet míst omezen na 50! Rezervace posílejte na info@aggeo.cz