Příspěvky

Recept na Cuketové lasagne

Ochutnávka: Prosecco + Pizza

Říjnová ochutnávka: Víno CHIANTI z oblasti Toskánsko, grilovaná salsiccia a polenta

Při podzimní ochutnávce nás hned u vchodu vítal speciální aperitiv a byli jsme směřováni do vrchní části areálu, kde každý nalezl svoji cedulku s rezervací. Po usazení všech degustujících se nám představil vinař Lorenzo Ficini z vinařství Chigi Saracini, který nám představil své vinařství a ukázal pár zajímavých snímků pomocí komentované prezentace. Jako první jsme pak měli možnost ochutnat velmi lahodné bílé víno Vermentino, ke kterému neodmyslitelně patří olivy a sýr. Dále jsme ochutnali vína Chianti, Chianti Classico a Chianti Classico Riserva, ke kterým jsme si mohli nabídnout různé salámy a zeleninu. Jako hlavní menu se tentokrát podávala polenta s grilovanou salsicciou. K dobrému jídlu patří také přijemná konverzace s přáteli a musím konstatovat, že celý večer byl velice pěkný.

Srpnová ochutnávka - Víno z oblasti Lombardie

Poslední srpnovou sobotu 29.8. jsme se s Aggeem a dalšími příznivci italských specialit stylově loučili se stále ještě teplým létem. Ochutnávka byla uspořádána venku a bezvadné zastřešení slunečníky všem poskytlo útulný pobyt na čistém vzduchu bez ostrého slunce. Nad bohatou nabídkou vína nám přecházel nejen zrak, ale též chuťové pohárky, předně nad šumivou Montinou Rosatum z Lombardie, dále jsme ochutnali Rogaie z Umbrie a Merlot z Lazia a sicilské Nero D´Avola Merlot. Velice jsme ocenili rovněž zvolené menu, zvláště letní zeleninovou verzi lasagní, které byly tentokrát proložené cuketou, a poté se ještě podávala již osvědčená salsiccia. Čas s přáteli a ve společnosti výtečného vína utekl jako nic a když nás znenadání zastihla večerní tma, bylo nám útěchou, že se nevidíme naposledy, ale můžeme se těšit na příští shledání a nové gurmánské zážitky.

Recept na Lilkový závitek s parmskou šunkou

Ochutnávka: Víno z oblasti Marche, grilované maso, hranolky a salát s balzamickým octem

Samotný lilek našinci často připadá jako chuťově nevýrazný, ale dát si ho smažený a s prosciuttem a lístkem bazalky, to je jiná. Za sebe doporučuji přidat k němu osvěžující aperitiv a kombinace je dokonalá.
Takové uvítání nás totiž čekalo na červnové ochutnávce, kde navíc hlavním tématem byla vína z vinařství Lanari. Jedná se sice o malé vinařství, ale zato s velkým srdcem a láskou k vínu, z čehož vyplývá, že ti, kdo se zúčastnili, si mohli tato vína vychutnat v celé jejich parádě.
Tentokrát byla k ochutnání mimo “klasických” věcí také Mostarda, což je mírně pikantní, nasládlá marmeláda s hořčicí. “Kdo můžeš ochutnat, ochutnej” :-)
Jako hlavní vinný chod se nalévalo Fibbio Conero Riserva a k tomuto těžkému, chuťově náročnému červenému vínu se nám na talíř dostalo snad u všech oblíbené menu grilované maso a hranolky.

Předchozí 1 7 13 19 21 22 23 24 25 Další