Příspěvky

Adventní večeře s ochutnávkou La Montina

Ochutnávka sicilských vín Caruso & Minini

Foto: Ochutnávka BLASI 21. 10. 2016

Pro velký počet zájemců jsme ochutnávku vín z vinařství BLASI přesunuli do horního patra přístavby. Jako první jsme degustovali bílé Rogaie, následující už byla pouze vína červená – Regghia, Bertanzi, Impronta. Ke každému vínu se nabízelo něco k zakousnutí: sýry, salámy, nakládaná zelenina, domácí focaccia… Jako hlavní chod k vínu Bertanzi se podávala italská klobáska (salsiccia) s kukuřičnou polentou a čekankou.
Atmosféra byla přátelská i hlučná zároveň jako důkaz toho, že si hosté tento moment užili naplno.
I vína sklidila velký úspěch, natolik, že zmizely všechny lahve bílého Rogaie…
Na závěr programu Francesco představil vitráž v kapli Navštívení Panny Marie. Hlavním motivem této unikátní umělecké práce je právě setkání dvou těhotných žen – P. Marie a její příbuzné Alžběty, toto vyobrazenní doplňuje ještě Zvěstování Zachariášovi a Zvěstování Panny Marie.
S ochutnávkou byli spokojeni i noví hosté, kteří se těší na příští setkání 25. listopadu při ochutnávce vín z vinařství Caruso&Minini, kterou osobně povede majitel Stefano Caruso.

Ochutnávka BLASI 21. 10. 2016

Zveme Vás na další, první po prázdninách, ochutnávku vín.

Začneme vinařstvím BLASI z Umbrie.

Datum: 21. října 2016

Čas: 19:00 hodin

Cena: 290,-Kč

Změna otevírací doby v Dobřanech během prázdnin

POZOR změna!
Prodejna v DOBŘANECH od 25.7. do 5.8. má z důvodu dovolené upravenou otevírací dobu.
Od pondělí do pátku otevřeno do 17:00 hodin.
Sobota 30.7. a 6.8. zavřeno!

Foto: Ochutnávka - Víno z oblasti Marche a grilované maso

Poslední ochutnávka před prázdninami se mohla bohudík uskutečnit venku. Aby ne! Modré nebe, 30 stupňů – ideální začít s vychlazeným aperitivem Aperol Spritz. Postupně se místa zaplnila a my jsme mohli začít s prezentací vín, která pocházejí z oblasti Marche z malého vinařství Lanari.
Jako první bylo představeno svěží, lehké bílé víno SOLESARA, ke kterému se podávalo kuřecí prso s bagetkou a rajčetem, optimálně dochucené balsamickým krémem. Jako další se podávalo víno červené – ROSSO CONERO (100% odrůda Montepulciano). K tomuto vínu šéfkuchař Pavel vybral krkovičku, cuketu a papriku, vše na grilu, a jako přílohu hranolky.
Tentokrát jsme nepouštěli žádnou prezentaci, abychom dali prostor samotnému vínu a jeho vychutnávání. Po celou dobu panovala příjemná atmosféra :-)
Vrcholem večera a umu vinaře Lanariho bylo červené víno FIBBIO CONERO RISERVA (opět 100% odrůda Montepulciano). Víno je po dva roky barikováno v dubových sudech a poté aspoň jeden rok v lahvi. Jako poslední chod jsme servírovali pravou italskou salsicciu v kaiserce se salátem ze zahrádky.
A jestli chutnalo...? Jasným důkazem byly vždy prázdné talíře a sklenice vypité do dna ;-)
Někteří i po oficiálním ukončení setrvali a pokračovali pod pomalu se stmívající oblohou.
Jiní využili možnosti prohlídnout si novou vitráž v kapli Navštívení Panny Marie – dílo Romana Brichcína.
Děkujeme všem za přízeň a přátelství a přejeme krásné prožití prázdnin!

Předchozí 1 7 13 15 16 17 18 19 20 21 24 Další