Soave DOC
ZPĚT
Procedura: jakmile je bílé hrozno odděleno od vinné révy, dochází k jemnému drcení plodů a odtud jsou drcené plody dopraveny přímo do fáze lisu a následně zchlazeny, aby se pozastavil začátek fermentace, který umožňuje extrakci odrůdového aroma a to bez zvýšení přirozené kyselosti hroznů. Série čiření, filtrace a následná úprava pak vede k zrození krystalově-jasného bílého vína.
Charakteristika: harmonická kyselost
Tip na podávání: 10 - 12°C, sklenice typu "tulipán". Určeno pro kulinářskou kuchyni, málo strukturovanou: mořské plody, vejce, omáčky, bílé ryby. Nicméně je velmi příjemné vychutnat si tento druh vína i bez konzumace pokrmu, lze jej označit jako "meditační víno".
Odrůda: Garganega, Trebbiano di Soave
Objem: 0,75l
Alkohol: 12 %