Podávat prosecco k pizze možná může někomu znít jako nepříliš dobrý nápad, nicméně i tato kombinace může potěšit a zachutnat, jak jsme se mohli přesvědčit na další z našich pravidelných italských ochutnávek. Pizza se tentokrát podávala ve čtyřech variacích: se sušenými rajčaty, s tuňákem a cibulkou, se špekem a rukolou a na závěr dokonce s čekankou. Všechna prosecca jsou sice šumivá a suchá, ale přece je mezi nimi rozdíl: nejméně suchý je Col del Vent, v řadě pak pokračuje San Rocco, Cuvèe a nakonec Valdobbiadene DOCG s nejjemnějšími bublinkami. Vždy jde tedy o to, nalézt tu nejsprávnější kombinaci prosecca a druhu pizzy.
Tuto ochutnávku poctil svojí návštěvou i emeritní biskup plzeňský Mons. František Radkovský, který všechny přítomné povzbudil svým slovem a zároveň připojil sedmero tradičních důvodů pro pití vína:
Septem sunt causae vini bibendi (je sedm důvodů k pití vína):
I. Jubilaea vitae (životní výročí)
II. Adventus boni amici (příchod dobrého přítele)
III. Absentia superioris (nepřítomnost nadřízeného)
IV. Bonitas vini (dobrota vína)
V. Laetitia vitae (životní radost)
VI. Tristitia vitae (životní žal)
VII. Et omnia aliqua causa (a jakákoli jiná příčina)