Příspěvky

Ochutnávka pizza a Prosecco

Foto: Víno Amarone z oblasti Valpolicella a další vína z vinařství Valpantena

Skutečnost, že vinařství Valpantena z Verony je opravdu dobré vinařství, nezůstala na prosincové ochutnávce pouhými slovy. Účastníci se každým douškem stále více přesvědčovali o tom, že víno výtečně chutná. 

Kdo by neznal červené Corvina, růžové Rosato a bílé Garganega v praktickém třílitrovém balení bag in box? Můžete ho skvěle použít pro každou příležitost – dovézt si ho na dovolenou nebo na chatu, anebo z něj postupně upíjet u domácího stolu. Přejete-li si ho darovat v klasickém elegantním balení, červené a bílé můžete zakoupit také v lahvi. 

Hlavním chodem ochutnávkového večera bylo cotechino s čočkou a polentou. Vinným vrcholem se stalo Amarone della Valpolicella, což je červené víno z hroznů, které po sklizni 3 měsíce vysychají, aby získaly tu nejlepší chuť.

Tu přejeme i vám a těšíme se opět v sobotu 18. února na viděnou.

(plik)

Víno Amarone z oblasti Valpolicella a další vína z vinařství Valpantena

Foto: Adventní večeře s ochutnávkou šumivých vín La Montina

Pokaždé, když se jedná o La Montinu, není to pouhá ochutnávka: je to Večeře s velkým V. Příjemným večerem nás opět provázel sám majitel vinařství pan Michele Bozza, který nám tentokrát nabídl následující sestavu vín: Extra Brut, Satèn, Rosatum Extra Brut a Rosè Demi Sec. Každé víno přitom mělo, jako ostatně již tradičně, svého kulinářského “průvodce”: na úvod to byla variace italských salámů, sýrů a zeleniny, po nichž jako druhý chod přišlo carpaccio z chobotnice, následované vepřovou panenkou s opékaným bramborem a zakončené jahodovým tiramisu. Příjemným zpestřením večera pak byla tzv. sabráž (otevírání lahví sektu šavlí), kterou si vyzkoušeli i tři hosté a samozřejmě sám Michele.
Děkujeme Michelemu, že si na nás před Vánoci udělal čas, a již teď se těšíme na příští setkání. Současně tlumočíme i jeho pozvání, neboť rád přijme hosty i přímo ve svém vinařství: prohlídky jsou možné jak pro jednotlivce, tak pro skupiny, stačí se domluvit!

Foto: Ochutnávka sicilských vín Caruso & Minini

Ochutnávkou sicilských vín nás provázel sám Stefano Caruso, majitel vinařství. S podobným šarmem a jistotou kvality a znalosti produktů, jako má on, by to ostatně ani nikdo jiný lépe nezvládl.
Ukázal nám mj. různá ocenění, která získala jeho vína – vždyť i ta “základní” a na první pohled obyčejná získávají výbornou odezvu u znalců, s čímž na základě vlastní zkušenosti musíme jen a jen souhlasit. Stefano nám rovněž předvedl, jak jednoduše rozeznat kvalitní víno: když vyprázdníte sklenici a cítíte v ní vůni vína i potom, tak to značí kvalitu, a stejně tak i bílý ubrousek snadno poslouží na kontrolu barvy vína. Předložená vína byla výborně doplněna o sýry, salámy a zeleninu a k červenému vínu Cutaja se podával rostbíf.

Ochutnávky se tentokrát zúčastnil i plzeňský biskup Mons. Tomáš Holub, který připojil i krátké slovo a povzbuzení do adventu.

Jsme vděčni, že se k nám Stefano rád vrací a že se brzy (doufáme, že v létě) opět uvidíme.

Adventní večeře s ochutnávkou La Montina

Předchozí 1 7 13 15 16 17 18 19 20 21 24 Další