Conero DOCG Riserva Arete'

ZPĚT

Odrůda: Montepulciano 100 %

První rok výroby: 2001

Produkce lahví: kolem 1.500 ks

Průměrný věk vinice: 10 - 30 let

Sběr: druhý týden v říjnu nebo později

Vinifikace: v malých nerezových tancích

Fermentace: cca 15 - 20 dní

Zrání: 24 měsíců v nových dubových sudech

Batonáž (z franc. bâtonnage) je technologická operace při školení vína, kdy sklepmistr ponechá nějakou dobu víno ve styku s kalem z odumřelých kvasinek. Vínem se musí po celou dobu míchat a musí v něm zůstat aktivní kvasinky a mikrobi (při otevření nádoby uniká oxid uhličitý). Do vína by se neměl přidávat oxid siřičitý. Vína po školení jsou plná, tělnatá, vhodná k delší archivaci.

Alk. 14 %

Barava: rubínová intenzivní barva,

Vůně: pepř, hřebíček, zralá višeň, tabák, odstíny hořké čokolády

Chuť: přetrvávající, vyvážená, elegantní, plná, měkká

Teplota podávání: 18 - 20°C

Vhodné podávat s masem, vyzrálými sýry, zvěrinou

Cena:  790,-