Na této ochutnávce jsme si ukázali, jak je Prosecco univerzální. Ochutnali jsme dva druhy: Col del Vent a Valdobbiadene Superiore DOCG. Ovšem než se dostaneme k Proseccu, nesmíme opomenout zmínit, že při příchodu na každého čekal osvěžující aperitiv – Aperol s vínem (a samozřejmě led). Použili jsme bílé víno Garganega ze třílitrového balení (tzn. krabice malých rozměrů s vlastním ventilem, samotné víno je v izolovaném sáčku, takže vydrží i měsíc – tři litry vína za 300 Kč :-). A k zakousnutí byl smažený artyčok v těstíčku.Tradičně se ochutnávalo ze zeleniny, tentokrát z Apulie: cibulky, olivy, artyčoky.
Zpátky k Proseccu: jedná se o šumivé mladé víno, které má tu schopnost, že ho můžete kombinovat se spoustou věcí. Buď jako samotný přípitek na oslavě, nebo k předkrmu. V našem přápadě jsme měli sýry a salámy. Dále je výtečné i k rybě, lehkým masům a hodí se i k dezertům! Na úplný závěr byla připravena kombinace ovoce. Hlavní chod byla pizza. Koho z vás by při objednání pizzy napadlo Proseco? Ale i v takovém případě je tato kombinace možná: k pizze se šunkou a grilovanou cuketou, k pizze s tuňákem a cibulkou. Prosecco, Prosecco, Prosecco...
(plik)