Kvalitní a dobré jídlo je jedním ze základních předpokladů pro zdraví těla. Zdravé tělo se ale také neobejde bez zdravého ducha a pohybu. Jistě proto nepřekvapí, že aggeovský volejbalový tým uspořádal za podpory svého sponzora volejbalový turnaj.
Miniturnaj se konal v sobotu 24. října ve Štěnovicích a zúčastnilo se ho pět smíšených družstev. Smíšených skutečně v několika smyslech: hráli muži i ženy, hodně i méně mladí, amatéři i profesionálové. I z tribuny se ozývaly hlučné hlasy fanoušků mezinárodního zastoupení, kteří nešetřili svými hlasivkami, aby co nejvíce povzbuzovali týmy Aggeo, K2, Ďáblíky, Nepomuk a Štice.
Přátelské utkání nám přineslo mnoho radosti a odhodlání dále se věnovat sportu i italským specialitám :-)
Příspěvky
Aggeo volejbalový turnaj
16.11.2015
Recept na Cuketové lasagne
06.11.2015
Ochutnávka: Prosecco + Pizza
06.11.2015
Říjnová ochutnávka: Víno CHIANTI z oblasti Toskánsko, grilovaná salsiccia a polenta
05.11.2015
Při podzimní ochutnávce nás hned u vchodu vítal speciální aperitiv a byli jsme směřováni do vrchní části areálu, kde každý nalezl svoji cedulku s rezervací. Po usazení všech degustujících se nám představil vinař Lorenzo Ficini z vinařství Chigi Saracini, který nám představil své vinařství a ukázal pár zajímavých snímků pomocí komentované prezentace. Jako první jsme pak měli možnost ochutnat velmi lahodné bílé víno Vermentino, ke kterému neodmyslitelně patří olivy a sýr. Dále jsme ochutnali vína Chianti, Chianti Classico a Chianti Classico Riserva, ke kterým jsme si mohli nabídnout různé salámy a zeleninu. Jako hlavní menu se tentokrát podávala polenta s grilovanou salsicciou. K dobrému jídlu patří také přijemná konverzace s přáteli a musím konstatovat, že celý večer byl velice pěkný.
Srpnová ochutnávka - Víno z oblasti Lombardie
20.09.2015
Poslední srpnovou sobotu 29.8. jsme se s Aggeem a dalšími příznivci italských specialit stylově loučili se stále ještě teplým létem. Ochutnávka byla uspořádána venku a bezvadné zastřešení slunečníky všem poskytlo útulný pobyt na čistém vzduchu bez ostrého slunce. Nad bohatou nabídkou vína nám přecházel nejen zrak, ale též chuťové pohárky, předně nad šumivou Montinou Rosatum z Lombardie, dále jsme ochutnali Rogaie z Umbrie a Merlot z Lazia a sicilské Nero D´Avola Merlot. Velice jsme ocenili rovněž zvolené menu, zvláště letní zeleninovou verzi lasagní, které byly tentokrát proložené cuketou, a poté se ještě podávala již osvědčená salsiccia. Čas s přáteli a ve společnosti výtečného vína utekl jako nic a když nás znenadání zastihla večerní tma, bylo nám útěchou, že se nevidíme naposledy, ale můžeme se těšit na příští shledání a nové gurmánské zážitky.
Recept na Lilkový závitek s parmskou šunkou
09.06.2015