Ochutnávkou sicilských vín nás provázel sám Stefano Caruso, majitel vinařství. S podobným šarmem a jistotou kvality a znalosti produktů, jako má on, by to ostatně ani nikdo jiný lépe nezvládl.
Ukázal nám mj. různá ocenění, která získala jeho vína – vždyť i ta “základní” a na první pohled obyčejná získávají výbornou odezvu u znalců, s čímž na základě vlastní zkušenosti musíme jen a jen souhlasit. Stefano nám rovněž předvedl, jak jednoduše rozeznat kvalitní víno: když vyprázdníte sklenici a cítíte v ní vůni vína i potom, tak to značí kvalitu, a stejně tak i bílý ubrousek snadno poslouží na kontrolu barvy vína. Předložená vína byla výborně doplněna o sýry, salámy a zeleninu a k červenému vínu Cutaja se podával rostbíf.
Ochutnávky se tentokrát zúčastnil i plzeňský biskup Mons. Tomáš Holub, který připojil i krátké slovo a povzbuzení do adventu.
Jsme vděčni, že se k nám Stefano rád vrací a že se brzy (doufáme, že v létě) opět uvidíme.